Bli med på kanokurs

Midt-Troms Friluftsråd ønsker også i  2017 å tilby gratis kanoopplæring til skoler, institusjoner og andre aktuelle brukere av kano.

Midt-Troms Friluftsråd ønsker også i  2017 å tilby gratis kanoopplæring til skoler, institusjoner og andre aktuelle brukere av kano. 
Kursene er et introduksjonskurs til kanopadling og er en del av kurstigen for kano til Norges Padleforbund. Kurset går over 4-5 timer.

Midt Troms Friluftsråd har til sammen 21 kanoer fordelt på 3 kanotilhengere.
Disse kanopakkene kan skoler og institusjoner i Midt-Troms benytte seg av gratis.13466294_742417232567002_1082530503346941309_n_460x345.jpg
For å sikre trygg bruk av kanoene ønsker vi å bidra til å heve padlekompetansen til alle som skal bruke kanoene og tilbyr derfor gratis padleopplæring.

Kursene tilpasses  individuelt ut fra hva som er mest aktuelt for deltakerne. Fokuset vil være på hva man kan bruke kanoen til og hvordan gjøre dette på en sikker måte. Gjennom praktiske øvelser og diskusjon undervegs ønsker vi å sette fokuset på muligheter og trygge rammer for padling. 
 
Også for de som har padlet kano tidligere og kanskje har hatt med elever/brukere på padling vil dette kurset gi mye ny og nyttig kunnskap. Viste du for eksempel at den som sitter fremme i kanoen bruker flere forskjellige styretak enn bakpadleren for å manøvrere en kano?
 
Deltakerne vil få en innføring i grunnleggende padleteknikk og enkle sikkerhetsøvelser for å sette dere som lærere/ledere bedre i stand til å gjennomføre padleopplegg på en trygg og inspirerende måte for deres brukere.
 
Viktige momenter vil være
-riktig sittestilling i kano
-utstyr til kanopadling
-manøvrering av kano, grunnleggende styretak for fram og bakpadler
-redning av veltet kano på flatt vann
-hvordan få til et sikkert padleopplegg for deres brukergruppe.

For de som ønsker en mer omfattende innføring i kanopadling kan vi også tilby et todagerskurs grunnkurs kano etter kursplanen til Norges Padleforbund. Her vil en få grundigere innføring i padleteknikk samt innføring i padling på strømmende vann. Dette kurset vil være viktig for de som bruker kano mye i undervisning og om det planlegges å bruke kano på flerdagersturer med brukerne deres. 
Midt-Troms Friluftsråd bruker bare instruktører som er godkjent gjennom Norges Padleforbund sin instruktørutdanning for kano.

For booking av kurs. Ta kontakt med Midt-Troms friluftsråd, mtf@bardu.kommune.no – Tel 98001213

DSCN0202[1].JPG